Verplaatsen of afzeggen afspraak

Soms moet u een afspraak afzeggen. Er komt iets tussen, het komt niet goed uit of u voelt zich niet goed.  Als dit op het laatste moment binnen 48 uur van de afspraak gebeurt heeft dat voor de praktijk gevolgen:

- de wachttijd voor de wachtlijst wordt langer: de tijd is exclusief voor u gereserveerd. Binnen 48 uur is dat meestal niet meer op te vullen. Dit betekent dat mensen, die op hulp wachten, nog langer moeten wachten.

- hogere kosten: de tijd van de psycholoog blijft onbenut en wordt niet vergoed. Ook het proberen van het vullen van de afgezegde tijd kost tijd en geld.

Natuurlijk kan afzeggen altijd en soms kan het niet anders. Zeker in tijden van corona is het belangrijk voorzichtig te zijn met ieders gezondheid. Daar is natuurlijk alle begrip voor. De vraag is  alleen dit te doen als het écht noodzakelijk is.

afspraken over afspraken:

- zeg de afspraak alleen dan af als het echt niet anders kan

- er is een alternatief voor afzeggen als u niet naar de praktijk kan komen namelijk beeldbellen of telefoneren

- zeg af zodra u weet dat u niet kan komen. Zo snel mogelijk afzeggen kan een ander helpen. Het telefoon nummer is 023-5428086. Spreek de voicemail in als er niet wordt opgenomen.

- u kunt tot uiterlijk 48 uur tevoren de afspraak verzetten

- bij niet tijdig afzeggen wordt 60 euro in rekening gebracht, tenzij er sprake is van een noodgeval of ziekte