Contact en praktijkinformatie

Adres

Oranjeplein 9

2012 LN

Haarlem

De praktijk ligt ongeveer 1500m van NS station Heemstede/Aerdenhout (20 minuten lopen) en 2700m van Haarlem NS station (half uur lopen).

Buslijnen

80 - halte Edisonstraat

50 - halte Zomerluststraat

Telefoon

023-5428086

Op het antwoordapparaat kunt u inspreken en doe dat alstublieft met vermelding van naam én telefoonnummer (zelfs als ik uw telefoonnummer al heb) dan kan ik u sneller terugbellen. Zowel op het antwoordapparaat van de telefoon als in de autoreply van de email wordt de meeste recente wachttijd vermeld en op welke dagen u mij kan bereiken.

emailadres: carine@praktijkvoorverlieshaarlem.nl

taal: Nederlands en Engels

Openingstijden praktijk

De praktijk is op woensdagen en donderdagen geopend van 8.45 uur t/m 17.30 uur.

 

Coronavirus update januari 2023

Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd en hebben boosterprikken gehaald. Ik werk echter met mensen die door (behandeling van) ziekte kwetsbaar zijn en ben dus voorzichtig. Naast face to face contact is het nog steeds mogelijk om elkaar online te ontmoeten. Telefonische- en videogesprekken kunnen effectief mentaal en emotioneel ondersteunen. Niet alle vormen van therapie zijn daar echter geschikt voor en ook niet alle cliënten vinden (beeld) bellen prettig. Bovendien blijkt het soms voor cliënten moeilijk een omgeving te vinden met voldoende privacy. Zoek contact met de praktijk als u uw huidige therapievorm wil omzetten.

Aan cliënten, die face to face therapie krijgen, wil ik vragen om thuis te blijven als zij of hun huisgenoten neusverkouden zijn, moeten hoesten/niezen of koorts hebben. Afzeggen wegens deze symptomen mag ook kort tevoren. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren in de hal. We kunnen u helaas niet een hand geven. De wachtruimte wordt in deze periode niet gebruikt. Ouders kunnen dus niet binnen op hun kinderen wachten. Het kan wat fris zijn omdat ik geregeld de ruimte lucht door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Een extra vest of sjaal meenemen kan dan fijn zijn.

Aanmelden

U kunt per mail of telefoon aangeven dat u uw kind of uzelf wil aanmelden. U hoort op het antwoord apparaat of leest in de autoreply dan  of en wanneer er weer plaats is. De praktijk hanteert geen wachtlijsten. We maken dus meteen een afspraak indien mogelijk of ik denk met u mee over doorverwijzing naar een collega.

Let op! De procedure voor aanmelding van vergoede zorg van minderjarigen is anders dan in de volwassenzorg. Bij een minderjarige moet eerst door de gemeente, waarin hij of zij woont, een beschikkingsnummer zijn afgegeven voordat het intakegesprek kan plaatsvinden. De behandelaar vraagt het beschikkingsnummer bij de gemeente aan (zie ook de uitleg onder Tarieven). Indien men de consulten zelf betaalt, is er geen beschikkingsnummer nodig.

AGB codes :

praktijk: 9400388

gz-psycholoog: 94004414

BIG registratie nummer: 99062991825

Kamer van Koophandelnummer: 34344278

Samenwerking en doorverwijzing

Praktijk voor Verlies werkt nauw samen met collega's van de Praktijk van de nieuwe Gracht oa met GZ kinder- en jeugdpsycholoog Sanne Bierens en Susanne Thiessen, kinderpsychiater Willemiek Kooijman. Als lid van de Vereniging 0tot 23 samenwerkende vrijgevestigde Jeugd GGZ in Haarlem en omstreken behoort onderlinge consultatie en doorverwijzing en samenwerking met andere leden tot de mogelijkheden. Voor begeleiding van oud en jong met dwangklachten, angsten, rouw, onverklaarbare lichamelijke klachten, stress wordt ook samengewerkt met Caroline Blessing psychosomatisch fysiotherapeut. Voor zorg binnen de psychosociale oncologie wordt er met het Ingeborg Douwes Centrum (afdeling Haarlem) samengewerkt.

Bovenstaande staat ook in het kwaliteitsstatuut van de Praktijk vermeld.